GAv6 Logotip

aktuelno

eRepublik

| eRepublik | 

Virtualna BiH treba tvoju pomoć

<< novosti

Objavljena: 18/01/10

Autor članka:

mobster1930

Inflacija nam je -4.68 %, prosječna plata 5.64 KM dnevno, mjesečni izvoz nadmašuje uvoz, a glavni izvor državnih prihoda porez na žito kojeg imamo u izobilju. Podrška vladi iznosi preko 80%  a naša vojska pomaže Špancima, Hrvatima, Amerikancima, Poljacima i ostalim saveznicim prilikom odbrane njihovih teritorija. Sve to se, ipak, dešava u virtualnom svijetu, na webstranici eRepublik.

eRepublik je online browser igra stara gotovo dvije godine i trenutno je igra oko 330.000 igrača širom svijeta. Posebnost ove igre je njen spoj vojne,ekonomske i političke strategije u kojoj nije važan pojedinac nego zajednica. Jedan čovjek ne može napraviti mnogo, bitna je zajednica koja čini jednu eDržavu jedino ukoliko ta zajednica radi kao jedan, prosperitet eDržave je moguć.

U igri možete biti vojnik, novinar, političar,biznismen i još mnogo toga. Možete postati predsjednik, ministar, kogresmen ili pak možete postati heroj u važnim bitkama za svoju državu. Svaka pozicija je bitna na svoj način i svaka pozicija pomaže zajednici drugačije. eBosna i Hercegovina je u igru dodana 11.03.2009. i time je jedna od najmlađih zemalja na eRepubliku-u.
Naša virtuelna domovina sastavljena je iz četiri regije(
Brčko District, East Srpska Republic, Federation of Bosnia and Herzegovina, West Srpska Republic) i trenutno  ima 3.400 stanovnika po čemu je 19. u svijetu(od 60 zemalja ukupno) i time je već prestigla neke države koje su u igri mnogo duže. Mehanizam igre je ipak takav da onaj ko je duže u igri ima prednost u snazi koja se ipak može nadmašiti brojnošću. Tako recimo naše susjedne zemlje, eHrvatska i e Srbija, iako imaju tek nešto veću prosječnu snagu od eBiH, spadaju među respektabilne vojne sile zbog ogromnog broja stanovnika. eHrvatska ima 4 puta više stanovnika od eBiiH dok eSrbija ima 5 puta više stanovnika od virtualne Bosne i Hercegovine i spada u sami vrh eRepublik zemalja,sa drugom pozicijom po broju stanovnika.

Iako to sve lijepo zvuči “na papiru”, u praksi je to mnogo kompleksnije nego što se na prvi pogled čini, baš kao što je i sama igra mnogo kompleksnija nego što na prvi pogled djeluje.

Naši istočni susjedi su svoju brojnost iskoristili na, po nas, nepovoljan način. Pošto strateški element ove interesantne igre podrazumijeva i mogućnost uplitanja u politički život drugih eZemalja, napad na njenu ekonomiju ili stabilnost kursa valute, pored standardnog vojnog napada, postali smo meta mnogo jačeg susjeda, koji sada pokušavaju preuzeti kontrolu nad našim kongresom i time nas staviti u podređen položaj i silom nas izbaciti iz savezništva sa eHrvatskom u kojem se trenutno nalazimo. Jedini način da se odbranimo jeste priliv novih igrača. Sada nam je, više nego ikada, potrebna pomoć novih igrača. Sada ste nam potrebni bas VI.

Stoga, pridružite nam se i pomozite da BiH postane jedna od svjetskih sila bar u ovom virtuelnom svijetu gdje šansu da grade svoju budućnost imate i vi . Možete se registrovati putem našeg webportala koji je još uvijek u izradi www.ebih.info a sve dodatne savjete i upute možete pročitati na tutorijal.ebih.info ili zatražiti pomoć na našem chatu.

spacer

<< novosti

Objavljena: 18/01/10

eRepublik
Overlay
platforma

općenito

Žanr

Proizvođač

Izdavač

Website

www.erepublik.com

Datum izlaska

2009

Vezane novosti
Vezani Downloadi
spacer

spacer
BihnetGaming Area