GAv6 Logotip

aktuelno

Sony: PlayStation

| Sony: PlayStation | 

Hakeri ukrali lične podatke miliona korisnika

<< novosti

Objavljena: 28/04/11

Autor članka:

GAg

Japanska kompanija Sony objavila je da su hakeri ukrali lične podatke miliona korisnika, među kojima i njihove lozinke, zbog čega je 20. aprila isključila mrežu PlayStation

Glasnogovornik Sonyja Patrick Seybold rekao je da su hakeri napali interaktivni portal koji PlayStation 3 (PS3) povezuje s internetskim igricama i filmovima i domogli se ličnih podataka korisnika kao što su njihovo ime, poštanska i elektronička adresa, datum rođenja, lozinka, a možda i broj kreditne kartice. Mreža PlayStation ima 75 miliona korisnika u svijetu.

Zbog tog "upada izvana" Sony je 20. aprila isključio svoju mrežu PlayStation Network i svoj on-line muzički  servis Qriocity, dodao je Seybold. Strahuje se da bi se ukradeni podaci mogli zloupotrijebiti u svrhu prevare. Sony ne isključuje mogućnost da su ukradeni i brojevi bankovnih kartica.

"Zasad ništa ne upućuje da su ukradeni bankovni podaci, ali to ne možemo isključiti", ističe Sony u e-mailu poslanom kupcima internetskih igrica i muzike. Sony nije rekao je li pronašao počinitelje hakerskog napada, ali je kazao kako se nada da će "neke usluge proraditi za sedmicu ".

PlayStation Network koji je pušten na tržište u novembru  2006., omogućuje korisnicima da igraju igrice i da kupuju igrice, filmove i muziku  putem interneta.

www.mobilebase.com.ba

 

spacer

<< novosti

Objavljena: 28/04/11

Sony: PlayStation
PlayStation
Overlay
platforma

PlayStation

općenito

Žanr

Proizvođač

Izdavač

Website

www.playstation.com

Datum izlaska

Vezane novosti
-
Vezani Downloadi
spacer

spacer
BihnetGaming Area