GAv6 Logotip

aktuelno

Adepto BH Open

| Adepto BH Open | 

Pogledajte slike sa ADEPTO BH OPEN 2011.

<< Gaming Area Home

Objavljena: 15/07/11

Autor članka:

GAg

Završen ADEPTO BH OPEN - prvi internacionalni gaming turnir u regiji

U Sarajevu je od 23. do 26. juna održan ADEPTO BH OPEN prvi internacionalni gaming turnir na ovim prostorima u online igri Counter Strike 1.6. Ponosni partner projekta je bio i BH Telecom.

 

ADEPTO BH OPEN je prvi internacionalni turnir u kompjuterskim igrama koji je organizovan u Sarajevu, a na kojem su se uz brojne ekipe iz Bosne i Hercegovine po prvi put na ovim prostorima takmičili najboljih timovi sa svjetskih rang listi poput Fnatic-a; Navi-a, HeadshotBG i BGDonline.

Uz veliku posjećenost cijelog događaja, treba spomenuti da je finalni meč koji se igrao između ekipa Na'vi i Fnatic pratilo čak 17.500 gledalaca putem video linka. Iz ovog meča kao pobjednik je izašla ekipa iz Ukrajine, četvrerostruki prvak svijeta, ekipa Na'Vi.

“Velika nam je čast bila ugostiti ovako veliki broj ekipa kako iz Bosne i Hercegovine, tako iz drugih država Europe. Prezadovoljni smo cjelokupnim događajem, interesovanje publike za sve mečeve je bilo veliko, pogotovo za finalni i ujedno najinteresantniji meč koji je odigran između najboljih svjetskih ekipa. Ono što ADEPTO planira raditi je organizacija ovakvih i sličnih događaja u narednom periodu.”, izjavio je gospodin Armin Žiga, organizator ADEPTO BH OPEN-a.

Tri najbolje ekipe ovog turnira podijelile su novčane nagrade u ukupnoj vrijednosti od 10.500,00 EUR, i to prvoplasirani 6.000,00 EUR, drugoplasirani 3.000,00 EUR i trećeplasirani 1.500,00 EUR.

Uživajte u galeriji i vidimo se sljedeće godine!

www.ga.com.ba/galerije.html

ADEPTO BH OPEN
It’s gaming time! - Powered by BH Telecom

 

(BH Telecom eGlasnik br. 22 - juli 2011.)

spacer

<< Gaming Area Home

Objavljena: 15/07/11

Adepto BH Open
Overlay
platforma

općenito

Žanr

Proizvođač

Izdavač

Website

www.adeptobhopen.com

Datum izlaska

Vezane novosti
Vezani Downloadi
spacer

spacer
BihnetGaming Area