GAv6 Logotip

aktuelno

Generalno

| Generalno | 

Hakeri napali japanskog proizvođača video-igrica Sega

<< Gaming Area Home

Objavljena: 20/06/11

Autor članka:

GAg

Nepoznati hakeri ukrali su lične podatke 1,29 miliona korisnika japanskog proizvođača video-igrica “Sega”, saopštila je ova kompanija, potvrđujući ovako višednevna nagađanja.

Prema saopštenju kompanije, krađa je obavljena preko veb stranice njihove jedinice u Evropi.

Naime, “Sega Pass”, veb stranica kojom se upravlja iz Londona, gdje je i sjedište “Sega Europe”, saopštila je da nije došlo do krađe kreditnih podataka korisnika, jer njih nije ni bilo na sajtu. Međutim, ukradeni su imena i prezimena, datumi rođenja, kao i e-mail adrese i šifre korisnika “Sege”.

“Iskreno se izvinjavamo zbog neprilika u koje smo doveli naše korisnike nakon ovog upada hakera”, stoji u saopštenju kompanije.

Oni su priznali da je krađa potvrđena prije dva dana, ali da su tek sada odlučili da saopšte javnosti.
“Pokrenuta je istraga kojom će biti utvrđeno kako i kojim kanalima su hakeri izvršili upad i nanijeli štetu nama i našim korisnicima”, naveli su u saopštenju. Oni su potvrdili da je riječ samo o veb stranici evropskog predstavništva, te da druge veb stranice “Sege” nisu napadnute niti ugrožene.

“Sega” je saopštila da će ozbiljnije poraditi na bezbjednosti mreže te da će javnost obavijestiti o rezultatima istrage nakon što ona bude okončana.

Ovo je samo još jedan napad na japanske elektronske kompanije u nizu, nakon što je u aprilu i kompanija “Sony” priznala da je nedjeljama morala suspendovati onlajn usluge zbog upada hakera.

Kada je, konkretno riječ o “Sonyju”, oni su pretrpjeli jedan od najvećih hakerskih upada nakon što su otuđeni podaci čak 100 miliona korisničkih naloga.

spacer

<< Gaming Area Home

Objavljena: 20/06/11

Generalno
Sve
Overlay
platforma

Sve

općenito

Žanr

Proizvođač

Izdavač

Website

www.ga.com.ba

Datum izlaska

Vezane novosti
Vezani Downloadi
spacer

spacer
BihnetGaming Area