GAv6 Logotip

aktuelno

Assassin's Creed II

| Assassin's Creed II | 

Assassins'Creed

<< novosti

Objavljena: 16/07/09

Autor članka:

-m4ad-

Nakon velikog uspjeha prvog dijela, bilo je samo pitanje vremena kada će Ubisoft početi sa radom na nastavku popularne igre. Projekat izrade odlično napreduje, a mi vam donosimo najavu sa detaljima koje možemo očekivati u igri.Assassin's Creed 2 bi tako prema prvim glasinama mogao biti smješten u kasnu 1700. godinu, u doba francuske revolucije, što daje za naslutiti kako će dizajn levela biti još i bolji.

Njegovo ime je Ezio Auditore de Firenze. Plemić iz Firence koji će imati pristup raznim strojevima i izumima iz radionice Leonarda DaVincija što će igru činiti prilično zanimljivom.Poznato je da ćemo ovoga puta moći lebdjeti u zraku pomoću krila i konačno i proplivati. Također tu su i neka nova oružja pa tako i vrlo vjerojatno mogućnost razoružavanja protivnika i korištenja njegovog, zanimljivo je također da će ovog puta svako oružje imati specifičan potez što bi očito trebalo pridonjeti zanimljivoj borbi. 

Assassin's Creed će pokretati Anvil engine koji poseduje nove, napredne tehničke mogućnosti te je programerima omogućeno da lakše kreiraju vjerodostojan svijet sa gotovo foto-realističnim građevinama i bogatom vegetacijom.

Sudeći po uspjehu prvog dijela sigurni smo da će nastavak donijeti brojne novine i ispraviti propuste u lošoj borbenoj mehanici i pomalo monotinim misijama prethodnika. Assassin's Creed II će se pojaviti na američkom tržištu 17.novembra.2009 godine,a u Evropi 20.novembra 2009 godine za PC, PlayStation 3 i X-Box 360.

spacer

<< novosti

Objavljena: 16/07/09

Assassin's Creed II
XBOX 360,XBOX LIVE,Playstation 3,PC
Overlay
platforma

XBOX 360,XBOX LIVE,Playstation 3,PC

općenito

Žanr

Sandbox akcija

Proizvođač

Ubisoft

Izdavač

Ubisoft

Website

http://assassinscreed.uk.

Datum izlaska

Novembar 2009

Vezane novosti
-
Vezani Downloadi
spacer

spacer
BihnetGaming Area